ute på havet i båten

En tillbakablick på 2023 - End of year review

Lucas Rosvall
Publicerad av Lucas Rosvall
den

Detta året kände jag att det var kul att börja med något nytt. Att ge en tillbakablick på några av de “höjdpunkter” och “besvikelser” som har präglat det gångna året, 2023.

Tanken är att kunna titta tillbaka på detta om några år, så det är alltså mest en kul grej.

Så låt oss ta en titt på året som gått!

Familj och vänner

Höjdpunkter

 • Blev sambo: I september flyttade jag och min flickvän ihop och blev sambos, och förmodligen var det min största livsförändring under 2023. Dessutom en av de största höjdpunkterna att få bo med personen man älskar. Nu ser jag bara fram emot att fortsätta bygga vårt hem och se vart det leder oss under 2024.
 • Fiskeresa med bröder: I somras spenderade jag, pappa och mina bröder en hel vecka i Etne, Norge, vilket var fantastiskt. Vi drog säkert upp över 100 kg fisk, såg örnar, tumlare och fick spenderade dagar med underbart väder ute till havs.
 • Startade bolag med vänner: Under hösten 2023 körde vi igång. Det känns otroligt kul och jag är riktigt taggad på att bygga något stort under de kommande åren.
fiskeresa i norge

Besvikelser

 • Ingen resa med vänner: Vi pratade mycket om att vi skulle resa under 2023. Det fanns många planer och idéer, men tyvärr blev det inte av under året. Vi borde verkligen se till att få ihop något under detta året.

Fitness

Höjdpunkter

 • Maraton: Mitt i flyttkaoset sprang jag mitt andra maraton. Och även om jag var slut efter flytten gick det över förväntan. Faktum är att jag slog mitt tidigare personbästa. Sluttiden blev 4:19, vilket var 5 minuter bättre än mitt tidigare rekord.
 • Gymmet: Under hösten skaffade jag gymkort igen efter ett längre uppehåll på ungefär ett år. Det känns väldigt kul att ha börjat sätta igång med styrketräningen igen. Tanken är att ta de ytterligare ett steg längre under 2024.
göteborgsvarbet maraton 2023

Besvikelser

 • Saknat mål: Under 2023 saknade jag mål för träningen, utan jag tog det mesta som det kom. Det var lite skönt på sätt och vis, men samtidigt tror jag att jag hade sett fler resultat om jag faktiskt hade haft träningsrelaterade mål.

Karriär

Höjdpunkter

 • Tog min examen: Efter flera år på universitet har jag tagit min masterexamen. Det är galet att man är helt klar med skolan och sin utbildning. Jag kommer ju däremot aldrig sluta lära mig, men det känns som ett stort steg i livet.
 • Startade bolag: Att driva eget bolag på heltid är något som jag drömt om länge, och under 2023 tog jag steget. Fyfan vad det ska bli kul framöver!
 • Sidoinkomster: Under våren dök jag ner i SEO och affiliatemarknadsföring och lyckades skapa en rätt bra passiv inkomst. Tiden har däremot saknats det senaste på grund av mitt nya bolag, men jag skulle ändå klassa det som en höjdpunkt.
 • Sålde vår E-handel: Under studierna drev jag och två andra vänner en mindre E-handel som vi sa hejdå till under sommaren. Känns skönt att slippa packa ordrar nu framöver, men gud vad man lär sig mycket av det.

Besvikelser

 • Sidoprojekt: Under hösten hade jag inte riktigt tid att lägga på sidoprojekt. Detta beror främst på att den lediga tiden gått till bolaget, men jag hoppas att jag kommer ha tiden att labba med lite sidoprojekt senare igen.

Nöje

Höjdpunkter

 • Köpenhamn och Malmö: Under sommaren tog vi en spontan resa och besökte Köpenhamn och Malmö vilket var väldigt roligt. Även om vi mest gick runt och turista så var det två riktigt fina städer. Jag hade gärna velat besöka både Köpenhamn och Malmö igen.
 • Spa i Varberg: När jag fyllde år fick jag en spahelg i Varberg som jag spenderade tillsammans med min flickvän. Den toppar listan på en av de mysigaste helgerna under året.
 • Fiske: Fiskeintresset växte sig allt starkare under 2023, och det blev säkert upp till 40 fiskepass vid vattnet. Nu längtar jag till när havsöring säsongen drar igång i April.
 • Isaberg: För andra året i rad så spenderade jag en sommarhelg i Isaberg med familjen vilket var väldigt roligt. Vi fiskade, plockade svamp, spelade spel och gick höghöjdsbana.
 • Spelkvällar: Det blev många roliga spelkvällar med vänner under 2023. Saboteur, Catan, Ticket ride och Carcassonne har varit favoriterna.

Besvikelser

 • Tälta: Det blev inget tältande eller vandring under 2023. Det var tråkigt eftersom det är något som jag tycker väldigt mycket om. Får se till att planera in det under 2024.
 • Äventyr: Ibland känns det som att jag borde utforska mer och ge mig ut på fler “äventyr”. Att vara lite mer spontan och hitta på lite halvgalna saker. Kanske kan vi ändra på det under 2024?

2023 var ett fantastiskt år och tack för att du läste!


Du kanske också gillar