växa företaget

Framtidsutsikter och planer för att växa Fiive

Lucas Rosvall
Publicerad av Lucas Rosvall
den

Idag är det ungefär ett halvår sen som vi körde igång med vårt företag. Mycket har hänt sedan dess och vi börjar äntligen få en mer klar bild vart vi vill ta Fiive under de kommande åren.

Eftersom jag också vill bli bättre på att dokumentera byggandet tänkte jag därför skriva lite om planen framåt, och vart vi vill ta Fiive under de kommande åren.

Framtiden och planen framåt

Just idag är jag riktigt taggad för det kommande året. Det känns som att vi fått en klarare idé på vart vi vill ta bolaget under de kommande åren.

Om man ska sammanfatta det kort vill vi:

  • Bygga och lansera produkter och tjänster med roliga bolag som startups, scaleups, såväl som “snabba storbolag” som satsar på innovation.
  • Agera som en katalysator för innovation genom utveckling av egna appar och tjänster på “nischade marknader”.

Självklart kan detta förändras på vägen, och inget står skrivet i sten. Men det känns som en vision som hade kunnat ta oss långt.

Jag tror inte minst att det är viktigt att arbeta med sånt som man tycker är roligt och just så känns detta upplägget.

Vi vill ju arbeta tillsammans med roliga bolag, och det upplever i alla fall jag är bolag som är i startgroparna eller vill bryta ny mark på något sätt. Om jag gör det, arbetar jag med människor som är mer lik mig själv och då blir allt betydligt roligare.

Dessutom gillar vi att bygga saker, och därför blir satsandet på egna produkter också en självklarhet.

Fördelarna med att bygga egna produkter är också flera. Det bygger portföljen så det blir enklare att sälja in till andra kunder, det skapar ett större värde i bolaget vid en potentiell försäljning, och det kan bli ytterligare en inkomstkälla varje månad.

Dessutom, om vi själva ständigt bygger och lanserar nya produkter, så kommer det också ge oss bättre insikter i hur vi bättre kan hjälpa våra kunder. Det gör oss i sin tur mer konkurrenskraftiga.

Detta beror främst på att det är betydligt enklare att hjälpa någon lansera en framgångsrik produkt som man själv har gjort innan där man själv ansvarat för hela processen, från idé till lansering.

Hur planerar vi att växa Fiive?

Under resten av 2024 har vi väldigt mycket på gång och vi vill verkligen ta Fiive till en högre nivå. Eftersom vi dessutom idag är nästintill fullt belagda arbetsmässigt, så kommer vi snart behöva få in mer personal.

Vår grundtanke just nu är att initialt försöka få in 1-2 duktiga studenter på deltid för att stötta upp med utvecklingen.

Dessutom har vi börjat kolla på LIA och praktikplatser eftersom vi tror att vi kan tillföra mycket värde på den fronten. Vi har som sagt en hel del spännande projekt på gång in-house, som vi tror hade varit värdefulla att få vara med på. Det finns få saker som är lika lärorikt som att få vara med och bygga och skala en produkt från grunden.

Idag finns det två SaaS-produkter inom B2B i pipelinen och målet är att lansera den första om ungefär en månad, vilket ska bli riktigt kul.

Under resten av 2024 vill vi också lägga ner mer energi på att växa Fiive som varumärke, främst på LinkedIn och Google Sök.

När jag skriver detta har vi 185 följare på LinkedIn, samt 120 klick/mån på Google Sök och planen för att växa dessa kanaler är enkel. Att bli mer aktiv.

För LinkedIn satsar vi därför på att publicera 1-2 inlägg per vecka, med målet att växa till runt 500 följare i slutet på året. Medan på Google Sök satsar vi på ett inlägg med målet att nå 500 klick per månad.

Vi jobbar just nu på att ta fram en innehållsstrategi för att växa på LinkedIn och Google Sök under resten av året. Den får du därför läsa mer om i ett framtida inlägg.


Du kanske också gillar